Ο μηχανισμός υποστήριξης κολυμβητών ΑμεΑ θα παραμείνει στην παραλία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τα Seatrac Γλυφάδας, η ολοκληρωμένη υποδομή για τους κολυμβητές με αναπηρία, που κάθε χρόνο κατακτούν πρωτιά πανελλαδικά, φέτος ξεπέρασαν και τον εαυτό τους, φθάνοντας μέχρι σήμερα στον εντυπωσιακό αριθμό των 11.200 χρήσεων ! Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού σε συνδυασμό με την έτι περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων, εκτίναξαν στα ύψη τη ζήτηση για τα Seatrac, τα οποία θα παραμείνουν στην παραλία Γλυφάδας μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

«Είναι η αγαπημένη μας πρωτιά και χαιρόμαστε που και φέτος όχι μόνο την κατακτάμε και πάλι αλλά καταγράφουμε και νέο ρεκόρ χρήσεων. Αναφέρομαι ασφαλώς στα Seatrac, την ολοκληρωμένη υποδομή δηλαδή που εγκαθιστούμε κάθε χρόνο στην παραλία μας για να μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και όλοι οι συμπολίτες μας με αναπηρία ή με οποιοδήποτε κινητικό πρόβλημα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Μας γεμίζει ευθύνη το γεγονός ότι πλέον αυτή η υποδομή έχει καθιερωθεί και έχει αγκαλιαστεί από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που καταφθάνουν καθημερινά από παντού για να την χρησιμοποιήσουν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μέχρι και σήμερα, έχουμε καταγράψει για την φετινή χρονιά 11.200 χρήσεις περίπου, δηλαδή 3.000 περισσότερες σε σχέση με πέρυσι (κλείσαμε για το 2023 περίπου στις 8.200). Η δεύτερη μάλιστα σε χρήσεις υποδομή σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται εκτός Αττικής και καταγράφει λιγότερες από 2000 χρήσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου μας και τους εθελοντές μας για την πολύ μεγάλη προσπάθεια και την υποστήριξη για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Για να διασφαλίσουμε σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας το δικαίωμα να απολαμβάνουν τη θάλασσα. Ευχαριστώ τον αρμόδιο της δημοτικής μας αρχής Γιώργο Ταβερναράκη για τον συντονισμό. Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας στην εταιρεία Tobea και προσωπικά τον Ιγνάτιο Φωτίου. Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη πλέον γιορτή των συμπολιτών μας που χρησιμοποιούν το Seatrac για την ολοκλήρωση της θερινής περιόδου. Ενημερώνουμε, ότι μετά και από τα πολλά αιτήματα που λάβαμε, το Seatrac της πόλης μας θα παραμείνει σε λειτουργία – ασφαλώς καιρού επιτρέποντος – μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου».

Η πρότυπη εγκατάσταση με τα δύο ειδικά τηλεχειριζόμενα αμαξίδια για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα, λειτουργεί υποδειγματικά στην παραλία Γλυφάδας, η οποία έχει αναδειχθεί σε πρότυπο προσβάσιμης παραλίας για Ατομα με Αναπηρία. Η ολοκληρωμένη υποδομή περιλαμβάνει θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ μπροστά στην παραλία, διάδρομο από εκεί μέχρι το Seatrac, ειδικά αποδυτήρια, τουαλέτες και ντουζιέρες, ομπρέλες και καθιστικά για όσους κάνουν χρήση του Seatrac και, φυσικά, υποστηρικτικό προσωπικό με εργαζόμενους του Δήμου Γλυφάδας και εθελοντές.

Share on Pinterest