Σημαντικές επαφές, με μέλη του Πανεπιστημιακού και επιστημονικού κόσμου της Ιταλίας είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής στη Ρώμη. Ειδικότερα, κατά την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του
Βατικανό Policlinico Universitario Campus Bio-Medico στη Ρώμη, με τον Καθηγητή Massimo Maria Caneva, Επικεφαλής του τμήματος Υγείας και Διπλωματίας του PUCMB, τον Καθηγητή Massimiliano Carassiti, Αναπληρωτή Διευθυντή τμήματος Αναισθησιολογίας και επειγόντων περιστατικών του PUCMB, τον αιδεσιμότατο Fabio Longhi και τον Michele Urbano επικεφαλής του ιδιωτικού τομέα της PUCMB.
Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες δικτύωσης και συνεργασίας, μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με το Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ο κ. Πατούλης μετέφερε τις προτάσεις του
προέδρου του τμήματος της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ κ. Νικολάου Αρκαδόπουλου και συζήτησε τη δυνατότητα υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια διάδοσης του Ιπποκρατικού πνεύματος ανά τον κόσμο και στις σχετικές δράσεις του ΙΣΑ και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών, όπως είναι η ορκωμοσία των αρίστων Ιατρών στην Κω που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Share on Pinterest