Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας και ο Δήμος Άνω Λιοσίων δεν ξέχασε…
Όπως κάθε χρόνο, από κείνη την αποφράδα μέρα της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ο μόχθος τριών γενεών, έτσι και φέτος τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο. Η σεμνή τελετή ξεκίνησε στις 3 παρά 10 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Στη συνέχεια ο κόσμος κινήθηκε προς την κεντρική πλατεία και στάθηκε στο απέριττο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων. Τα λόγια που είναι χαραγμένα σε αυτό, προκαλούν ρίγη συγκίνησης… «Σ’ αυτούς που χάθηκαν, υπέφεραν και πόνεσαν από τον φονικό σεισμό» γράφει. Λέξεις, που δεν χάραξε κάποιος γλύπτης, αλλά οι μνήμες μιας πόλης ολόκληρης. Απάνω σ’ αυτή την πέτρα, άφησαν λίγα λουλούδια ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος Έλλη Κατσανού. Στο σύντομο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ευχήθηκε η πόλη να μην ξαναζήσει πότε τέτοιες στιγμές, τονίζοντας πως για να επουλωθούν οι πληγές του σεισμού, ένωσαν τις δυνάμεις τους όλοι όσοι πέρασαν από τις διοικήσεις του Δήμου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η σύμπνοια και η συνεργασία θα συνεχιστεί και για την ανάπτυξη του Καλλικρατικού πλέον, Δήμου. Ο Δήμαρχος έκλεισε τη σύντομη ομιλία του, με την υπόσχεση, η πόλη των Άνω Λιοσίων να μην ξεχάσει ποτέ τα θύματα του φονικού σεισμού. Το παρών στην σεμνή τελετή, έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων, επίσημοι και αρκετός κόσμος.

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Πάρνηθας και ο Δήμος Άνω Λιοσίων δεν ξέχασε…Όπως κάθε χρόνο, από κείνη την αποφράδα μέρα της 7ης Σεπτεμβρίου του 1999, που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ο μόχθος τριών γενεών, έτσι και φέτος τελέστηκε το καθιερωμένο μνημόσυνο. Η σεμνή τελετή ξεκίνησε στις 3 παρά 10 το μεσημέρι της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.Στη συνέχεια ο κόσμος κινήθηκε προς την κεντρική πλατεία και στάθηκε στο απέριττο μνημείο που βρίσκεται μπροστά στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων. Τα λόγια που είναι χαραγμένα σε αυτό, προκαλούν ρίγη συγκίνησης… «Σ’ αυτούς που χάθηκαν, υπέφεραν και πόνεσαν από τον φονικό σεισμό» γράφει. Λέξεις, που δεν χάραξε κάποιος γλύπτης, αλλά οι μνήμες μιας πόλης ολόκληρης. Απάνω σ’ αυτή την πέτρα, άφησαν λίγα λουλούδια ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος Έλλη Κατσανού. Στο σύντομο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Χρήστος Παππούς, ευχήθηκε η πόλη να μην ξαναζήσει πότε τέτοιες στιγμές, τονίζοντας πως για να επουλωθούν οι πληγές του σεισμού, ένωσαν τις δυνάμεις τους όλοι όσοι πέρασαν από τις διοικήσεις του Δήμου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η σύμπνοια και η συνεργασία θα συνεχιστεί και για την ανάπτυξη του Καλλικρατικού πλέον, Δήμου. Ο Δήμαρχος έκλεισε τη σύντομη ομιλία του, με την υπόσχεση, η πόλη των Άνω Λιοσίων να μην ξεχάσει ποτέ τα θύματα του φονικού σεισμού. Το παρών στην σεμνή τελετή, έδωσαν οι συγγενείς των θυμάτων, επίσημοι και αρκετός κόσμος.

Share on Pinterest
There are no images.