Είναι υποχρεωτικό, προαιρετικό ή όποιος θέλει συμμετέχει στις διαδικασίες για το πόθεν έσχες που τελευταία έστειλε τον Άκη στον κορυδαλλό και έχει γίνει εφιάλτης για πολλούς που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους αλλά και σε ποια κατεύθυνση οδηγεί η λογική του ΣΔΟΕ που ελέγχει τους ψιλικατζήδες αφήνοντας τους γνωστούς αυτοκράτορες της διαφθοράς να συνεχίζουν με τον ίδιο επικίνδυνο τρόπο την καταστροφική
διαδρομή τους. Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται, λέει ο σοφός λαός. Είναι μια αλήθεια που σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να την βιώνουμε γιατί η λιτότητα που μας επέβαλλαν οι ευρωπαίοι συνεταίροι
και «φίλοι» μας από τη μια και οι ντόπιοι Σωτήρες μας από την άλλη μας έχει φτάσει στα όρια της αντοχής αλλά και της ανοχής μας!

Είναι αλήθεια που την βιώνουμε καθημερινά! Σίγουρα οι παλαιότεροι θα φέρνουν στο νου τους καταστάσεις κατοχικές όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια «βόσκαγε» στα σκουπίδια των Γερμαναράδων αλλά και των Ελλήνων συνεργατών τους (βρε να που η ιστορία ξαναγράφεται) και άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα όπως και σήμερα!

Μόνο που σήμερα έχουμε την πολυτέλεια να προλαβαίνουμε την πείνα αυτοκτονώντας! Πάνω από δυο χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν από αξιοπρέπεια στο σημείο να τερματίσουν τη ζωή τους εξ αιτίας της νέας Γερμανικής Κατοχής! Όπως η Πηνελόπη Δέλτα που την ημέρα που μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα 27-4-1941 αυτοκτόνησε μη αντέχοντας στη ιδέα της γερμανικής κατοχής! Και σήμερα, όπως στην κατοχή, πολλών ανθρώπων η αξιοπρέπεια ψάχνει στους κάδους απορριμμάτων για να μη κατρακυλήσει στην ατιμία στην κλεψιά στην απάτη στην πορνεία!

Ναι οι αξιοπρεπείς φτωχοί άνθρωποι σκύβουν στα σκουπίδια. Για να μην καταντήσουν σαν κι εκείνους που τους εξαπάτησαν! Σαν κι αυτούς που τους κορόιδεψαν με λόγια παχιά. Σαν κι αυτούς που ατίμασαν όρκους πίστης στην πατρίδα το σύνταγμα και τους νόμους! Ναι η αξιοπρέπεια είτε έχει νιάτα, είτε γηρατειά, είτε είναι στη ανεργία, είτε στη αναπηρία, προτιμά να ψάχνει τον ημερήσιο στα σκουπίδια, παρά να ντροπιαστεί! Γιατί η αξιοπρέπεια έχει φιλότιμο! Κάτι που λείπει από τους σημερινούς Σωτήρες μας. Είναι εκείνοι που έφτασαν στην εξαθλίωση το συνταξιούχο! Που στέρησαν το δικαίωμα της εργασίας στους νέους ανθρώπους! Που ανάγκασαν χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες να κλείσουν τα μαγαζιά τους και κάποιοι από αυτούς να φτάσουν στην αυτοκτονία! Είναι οι ίδιοι αλητήριοι που παρέδωσαν τη χώρα, με το αζημίωτο φυσικά, στις ορέξεις των τοκογλύφων του ΔΝΤ. Ενώ εκείνοι έχτισαν κάστρα, πύργους, βίλλες, σπίτια, ακίνητα, αποκτούσαν καταθέσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Πολυτέλεια και μούρη με ανήθικες δοσοληψίες, με μίζες, με ξεπούλημα της περιουσίας του λαού! Με συμβάσεις που έπεφταν έξω στους προϋπολογισμούς και τις πλήρωνε ο ελληνικός λαός δύο και τρεις φορές σαν κι αυτές του Μετρό, των Ολυμπιακών Αγώνων, των υποβρυχίων και ποιος ξέρει πόσων άλλων!

Και όλα αυτά χωρίς καν ένας απ αυτούς ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ να τους ρωτήσει: «Που τα βρήκατε ρε όλα αυτά;» Ξεβράκωτοι μπήκαν κάποιοι στο χώρο της πολιτικής και της εξουσίας! Υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, δημαρχαίοι, αντιδημαρχαίοι και τα συνάφια τους. Πρόβατα έβοσκαν η φύτευαν κάνα ζαρζαβατικό σε λίγα τετραγωνικά και σήμερα βρίσκονται με πύργους και παλάτια! Και τα πρόβατα έγιναν αγριόσκυλα για να φυλάν τα κλεψιμαίικα . Και πάλι δεν βρέθηκε κανείς απ’ αυτούς ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ να τους ρωτήσει: «Που τα βρήκατε ρεεεεε!» Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι είναι ίδιοι! Γιατί μπορεί να μην κλέβουν όλοι! Όταν όμως συνδράμεις καλύπτεις ή δεν σου κινεί την περιέργεια πως ο ξεβράκωτος φορά μεταξένιο βρακί, τότε είσαι ή ηλίθιος ή συνεργός και, στις δυο περιπτώσεις επικίνδυνα αφιλότιμος! Δεν με πειράζει που δεν έχω να φάω! Δεν με πειράζει που ακόμα και τώρα μου ζητούν να τους δώσω!

Με πειράζει που εκείνος ο «σπουδαίος» Χοντροέλληνας μ’ έκανε συνένοχό του! Με πειράζει που ο άλλος «σπουδαίος» Έλληνας που διέπρεψε στα εξωτερικά εκείνος ο επονομαζόμενος ΓΑΠ «θυσιάστηκε» για την πατρίδα πηγαίνοντας στο ΔΝΤ έξι μήνες πριν αναλάβει να την κυβερνήσει! Με πειράζει που φτύνω αίμα για να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ η κυρία πρώην υπουργού φορά σαγιονάρες χιλίων ευρώ.

Πολλά με πειράζουν αλλά σαν Έλληνας με φιλότιμο λέω δεν βαριέσαι και μου έρχεται στο νου το εμβατήριο «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… ……και ξανά προς τη δόξα τραβά». Και το χειρότερο! Με πειράζει που εμένα αν κρύψω πενήντα λεπτά για χαρτζιλίκι να δώσω του παιδιού μου οι κερατάδες θα το βρουν και θα μου το πάρουν! Ενώ εκείνων που κρύβουν εκατομμύρια έχουν στραβωμάρα και δεν τα βλέπουν! Εμένα θα με ρωτήσουν: «που τα βρήκες ρε πεινάλα εσύ τα πενήντα λεπτά και σου περίσσεψαν;» Ρε απ’ αυτούς ΕΝΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ δεν υπάρχει, να ρωτήσει με τσαμπουκά: «Υπουργέ υφυπουργέ, γραμματέα, δήμαρχε, αντιδήμαρχε ότι σκατά και να σαι που τα βρήκες Ρεεεεε;» Όμως εδώ πάει το «Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη» η το άλλο «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».Όλα ο σοφός λαός τα λέει με τον τρόπο του, όπως «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Δηλαδή όπου να ναι θα μετρήσουν «πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος!».

Γεώργιος Ρεθυμιωτάκης

 

Share on Pinterest
There are no images.